В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ ПЛАНУЄТЬСЯ СТВОРИТИ ГЕОПОРТАЛ

  • 190

Сьогодні, під керівництвом голови Болградської райдержадміністрації Геннадія Бамбури та заступника голови райдержадміністрації Дениса Байлука відбулась онлайн нарада з представниками компанії ESRI Ukraine та головами ОТГ Болградського району щодо використання географічних інформаційних систем – ГІС.

На презентації онлайн-сервісів геопорталу мова йшла про переваги використання ресурсу, основні завдання та тенденції до подальшого розвитку громад та Болградського району вцілому.

« В процесі децентралізації необхідно налагодити тісну взаємодію між керівництвом району та громад. На даний час в Болградському району відсутня єдина інформаційна платформа, де в режимі онлайн можливо ознайомитись з різними видами діяльності кожної громади. Ця інформаційна платформа надасть можливість кожній громаді району бути прозорою у своїй діяльності та кожному інвестору, підприємцю та просто мешканцю отримувати необхідну інформацію. Наявність геопорталу, який трансформується у зручне джерело надійної та повної інформації, - це значне досягнення районну в напрямку цифрової трансформації», - зазначив голова Болградської райдержадміністрації.

Геоінформаційні платформи застосовуються для залучення інвестицій та прийняття рішень на основі достовірної інформації. Державні керівники, інвестори та інші учасники процесу активно залучені до життя громади, мешканці та організації повинні мати доступ до онлайн- карт, де у зрозумілому вигляді подано планувальну інформацію – про транспортну систему, генеральні плани, будівельні і соціальні проекти. Засоби картографічного відображення та аналізу дозволяють краще зрозуміти дані та на основі цих даних приймати зважені рішення.

Представники компанії ESRI Ukraine, також, зазначили, що на геопорталі можна буде отримати корисну та цікаву та інформацію щодо різних сфер життя нашого регіону.

За підсумками цієї онлайн зустрічі було відзначено, що створення геоінформаційних систем на сьогодні є однією із основних вимог держави до процесу діджиталізації в Україні.

Голова громадської спілки "Агро-еколого-рекреаційний кластер "Фрумушика-Нова" у Болградському районі Олександр Паларієв та Бородінській селищний голова Іван Кюссе виступили з ініціативою прийняти активну участь у реалізації зазначеного порталу.