В СЕЛІ ВИНОГРАДНЕ КУБЕЙСЬКОЇ ГРОМАДИ ВСТАНОВИЛИ МЕМОРІАЛЬНУ ДОШКУ ЗАГИБЛОМУ ЗАХИСНИКУ ІВАНУ ДІМІТРОВУ

  • 53

Сьогодні, 28 лютого 2024 року відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на честь мешканця с. Виноградне , Кубейської громади, військовослужбовця Збройних сил України Дімітрова Івана Івановича, 1983 р.н., який загинув 16 червня 2023 року, захищаючи територіальну цілісність України. У заході взяли участь мати та сестра загиблого, голова начальник Болградської РВА Михайло Шарафаненко, секретар Кубейської сільської ради Микола Арабаджи, заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів Світлана Рожкова, староста с. Виноградне Іван Михайлов, учні та педагогічний колектив Виноградненського ліцею, працівники старостинського округу.

Урочисте відкриття розпочалось зі звучання Державного Гімну України.

Меморіальну дошку встановлено на фасаді Виноградненського ліцею, в якому навчався Іван Дімітров.

Право відкрити меморіальну дошку було надано матері Героя та старості села Михайлову Івану Васильовичу. Присутні, схиливши голови в хвилині мовчання, віддали данину шани світлій пам’яті Івана та всіх воїнів, загиблих у боротьбі за свободу, територіальну цілісність та єдність України та поклали квіти.

Іван Дімітров віддав найдорожче - своє життя, захищаючи кордони нашої України. Відтепер пам’ятний знак на стіні школи буде постійним спогадом нам і наступним поколінням про патріотизм і героїчний подвиг випускника освітнього закладу та захисника рідної Батьківщини.

Світла пам’ять про нашого Героя назавжди залишиться у наших серцях.