У Верховній Раді України почали аналізувати проект бюджету на наступний рік, який Кабінет Міністрів підготував до другого читання. Про це повідомив голова

  • 106

«Великий позитив, що Уряд знайшов можливість збільшити видатки на виплату пенсій та пільгові кредити для внутрішньо переміщених осіб, для розвитку підприємництва. Важливо також, що майже вдвічі збільшується Фонд ліквідації наслідків збройної агресії, джерелом наповнення якого є кошти від примусового вилучення в Україні активів рф та її резидентів.

Водночас прогнозований дефіцит держбюджету становить понад 20% ВВП. Це дуже багато. І ця цифра вкотре свідчить про те, що необхідно якнайшвидше розпочати перемовини з міжнародними партнерами щодо фінансової допомоги.

Конкретні домовленності можливі лише за наявності схваленого депутатами та підписаного Президентом Закону про бюджет на 2023 рік. Отже, заради нашої оборони, на яку піде кожна друга гривня, заради соціальної підтримки українців, на яку передбачається кожна третя гривня, бюджет на 2023 рік має бути прийнятий Верховною Радою без зайвих суперечок та з максимальною відповідальністю за майбутнє країни», — наголошує голова Комітету.