Кубейська громада

Одеська область, Болградський район

До уваги внутрішньо переміщених осіб, які мають статус безробітних!

Дата: 21.10.2022 13:01
Кількість переглядів: 124

Вже майже 7 місяців як йде повномасштабне вторгнення Росії на територію України. Одним із викликів на сьогодні є зайнятість населення в умовах воєнного стану. З початком бойових дій на території області служба зайнятості не припиняла своєї роботи, адже, незважаючи на складні часи, українці повинні мати змогу працювати для збереження економіки нашої держави.

 Рреалізована урядова програми працевлаштування вимушених переселенців та фінансової підтримки роботодавців.

07 травня 2022 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування сфер зайнятості та загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття під час дії воєнного стану» від 21 квітня 2022 року № 2220-IX, яким внесено зміни до Закону України "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття"(пункт 3-3 розділу VIII "Прикінцеві положення"), якими врегульовано питання реєстрації та ведення обліку безробітних під час дії воєнного стану.

Постановою Кабінету Міністрів України від 19 березня 2022 р. № 334 "Деякі питання реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, нарахування та виплати допомоги по безробіттю на період дії воєнного стану" установлено, що реєстрація, перереєстрація безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, нарахування та виплата допомоги по безробіттю на період дії воєнного стану здійснюється з урахуванням деяких особливостей.

Зокрема, статус безробітного надається особі, зазначеній в частині першій статті 43 Закону України “Про зайнятість населення”, з першого дня реєстрації її у центрі зайнятості за її особистою заявою. Подати заяву можна в електронній формі за допомогою засобів Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (далі – портал Дія), у тому числі мобільного додатку Порталу Дія, або за допомогою засобів телекомунікаційного зв’язку.

Подати заяву про надання чи поновлення статусу безробітного та заяву про призначення чи поновлення допомоги по безробіттю можна на порталі Дія.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь