З ПОРТУ ЧОРНОМОРСЬКА, "ЗЕРНОВИМ КОРИДОРОМ", ВИРУШИЛИ ЧЕРГОВІ 30 ТИСЯЧ ТОНН УКРАЇНСЬКОЇ ПШЕНИЦІ

  • 162

Сьогодні чергове судно з продовольством вийшло з портів Великої Одеси в рамках «зернової ініціативи». Балкер «IKARIA ANGEL», зафрахтований Всесвітньою продовольчою програмою ООН, під прапором Панами, з 30 тисячами тон пшениці, вирушив вранці з порту Чорноморська, до порту в Джибуті через який надходять гуманітарні вантажі до африканських регіонів.

«Це зерно буде розповсюджено в Ефіопії, країні, яка відчуває продовольчу небезпеку після чотирьох років посухи. Частина населення Ефіопії, згідно з висновками ООН, наразі знаходяться на межі продовольчої катастрофи. В рамках Програми ООН буде додатково закуплено ще 190 тисяч тонн зернових для подальшого експорту в країни, що потерпають від нестачі продовольства» - зазначив Міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Нагадаємо, що Начальник Одеської ОВА Максим Марченко неодноразово проводив робочі зустрічі з представниками Всесвітньої продовольчої програми ООН, зокрема з Виконавчим директором Всесвітньої продовольчої програми ООН Девідом Бізлі та його заступником - Валері Гварнієрі. Ключовими темами обговорення на зустрічах було розблокування одеських портів та шляхів судноплавства для забезпечення логістичних зв’язків поставок сільськогосподарської продукції і використання портової галузі Одещини для перевалки зернових культур до країн Європи.