Кубейська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про встановлення на території Кубейської сільської ради ставок єдиного податку для фізичних осіб-підприємців

Дата: 20.05.2022 14:27
Кількість переглядів: 189

                                                                                                  проект

УКРАЇНА

КУБЕЙСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

БОЛГРАДСЬКОГО РАЙНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ДВАДЦЯТЬ ПЕРША СЕСІЯ ВОСЬМОГО СКЛИКАННЯ

 

РІШЕННЯ

Про встановлення на території Кубейської сільської ради ставок єдиного податку для фізичних осіб-підприємців

Відповідно до п.24 ч.1 ст.26 закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» № 280/97-ВР від 21.05.1997, ст.10, 291, 293 Податкового кодексу України, Закону України   № 1791-VI від 20.12.2016  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році», з метою поповнення дохідної частини бюджету сільської ради,

КУБЕЙСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

В И Р І Ш И Л А :

  1. Встановити з 01.01.2023 року на території Кубейської сільської ради ставки єдиного податку для фізичних осіб-підприємців платників першої групи єдиного податку.
    1. Для фізичних осіб-підприємців, які здійснюють діяльність на території Кубейської сільської ради ставку єдиного податку в розмірі 10% від прожитковому мінімуму на всі види діяльності, які дозволені для даної групи платників єдиного податку, з усіма обмеженнями і особливостями, викладеними в главі 1 розділу XIV Податкового кодексу України зі змінами та доповненнями;
    2. Для фізичних осіб підприємців, які здійснюють діяльність за межами території Кубейської сільської ради встановити максимальну ставку – 10% від прожитковому мінімуму на всі види діяльності, які дозволені для даної групи платників єдиного податку, з усіма обмеженнями і особливостями, викладеними в главі 1 розділу XIV Податкового кодексу України зі змінами та доповненнями.
  2. Встановити на 2023 рік на території Кубейської сільської ради ставки єдиного податку для фізичних осіб-підприємців платників податків другої групи єдиного податку в розмірі 10% від розміру мінімальної заробітної плати на всі види діяльності, які дозволені для даної групи платників єдиного податку, з усіма обмеженнями і особливостями, викладеними в главі 1 розділу XIV Податкового кодексу України зі змінами та доповненнями.
  3. Для фізичних осіб підприємців, які здійснюють діяльність за межами території Кубейської сільської ради встановити максимальну ставку – 20% від розміру мінімальної заробітної плати на всі види діяльності, які дозволені для даної групи платників єдиного податку, з усіма обмеженнями і особливостями, викладеними в главі 1 розділу XIV Податкового кодексу України зі змінами та доповненнями.

Рішення Кубейської сільської ради від 25.06.2021 року № 335-VIII «Про встановлення на території Кубейської сільської ради ставок єдиного податку для фізичних осіб-підприємців» вважати таким, що втратило чинність.

  1. Ставки єдиного податку встановлюються у відсотках (фіксованої ставки) до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року, в зв’язку з чимрозмірєдиногоподатку буде змінюватисявідповідно до змінрозмірумінімальної плати станом на 01 січняподаткового року.
  2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань фінансів, бюджету, планування  соціально-економічного розвитку,  інвестицій та міжнародного співробітництва.

 

 

Т.в.о. голови Кубейської сільської ради                                      Тетяна ЗАЇМ

 

 

__.__.2022 р.

№       -VIII

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь