МИХАЙЛУ ГЕТЬМАНУ ВИПОВНИЛОСЯ 80 РОКІВ

  • 193

Нещодавно свій чудовий 80-річний ювілей відмітив Михайло Васильович Гетьман, інструктор зі спорту КЗ "Спорт для всіх" Болградської міської ради.

Михайло Васильович - це людина, яка віддала переважну більшість свого життя освіті, спорту, любові до дітей та громадському життю. Його прізвище та ім'я давно відомо поза межами його дому - села Кубей, де він відпрацював багато років, поза межами Болградського району та Одеської області. Більше 56 продовжується його трудова кар'єра у любимій професії, і навіть той факт що він по паспорту давно пенсіонер, не заважає йому знаходитись в строю та виховувати нові покоління спортсменів та тренерів, тримаючи бадьорість духу та спортивний запал.

Сьогодні, 29 липня в святковій обстановці його прийшли привітати Болградський міський голова Сергій Димитрієв разом з секретарем міської ради Вірою Ніколаєнко та заступником Ганною Мунтяновою. Також привітати ювіляра прийшли голова Болградської районної ради Михайло Садаклієв, заступник голови Болградської районної військової адміністрації Дмитро Димитров, колеги по роботі, вчителі, спортсмени та друзі.

Від імені Болградської міської ради міський голова Сергій Димитрієв привітав ювіляра зі святом та вручив грамоту та подарунки, побажав міцного здоров'я, сімейного щастя та залишатись таким же взірцем самовідданості професії, яким є Михайло Васильович.

В цей день комунальний заклад "Центр дозвілля та культури" підготували святкову програму на честь ювіляра, на якій співали солісти центру та вітали колеги по роботі та друзі.

За роки своєї діяльності в сфері спорту, ювіляр здобув по істині звання легенди, яке ототожнює та є лицем всього спорту нашого району, ставши справжнім "брендом". Виховав багато поколінь спортсменів та тренерів, він й по сей день веде активну діяльність у спорті і є граючим тренером.

Трудова діяльність Михайла Гетьмана овіяна працьовитістю, наснагою до життя та повагою до всіх оточуючих. Свою трудову кар'єру він започав у 1972 році, коли закінчивши Одеський педагогічний інститут ім. Ушинського почав працювати у своїй рідні Червоноармійській середній школі №1 вчителем фізкультури. На протязі багатьох років він вміло поєднував основний вид діяльності з активною громадською діяльністю, будучи депутатом Болградської районної ради 21 скликання с 1990 по 1995 роки та депутатом чотирьох скликань Червоноармійської сільської ради. У 80-ті роки працював директором Червоноармійського Будинку культури, який він сам називає "Палац культури", та запровадив там нову форму роботи у вигляді культурно-спортивного комплексу. Але це ще не все, більше двадцяти років наш ювіляр очолював профспілкову організацію Червоноармійського НВК, в номінації "Фізична культура та спорт" отримав нагороду "Людина року Болградщини 2016", від Асоціації болгар в Україні отримав нагороду "Човек на годината - 2017".

Багато людей знають Михайла Васильовича не тільки як тренера, а ще як грамотного та незавзятого спортивного суддю, який завжди на боці справедливого суддівства. За роки роботи в Болградській міській раді жодні змагання, жодні свята де присутні спортивні змагання не обходяться без нього.

У Михайла Васильовича двоє дітей і троє онуків, до речі, онуки обіцяли на 90 річний ювілей дідуся подарувати йому правнуків.

Про ювіляра можна сказати ще багато прекрасних слів, але серед людей які його знають, все одне знайдеться ще що сказати доброго про нього, тому ми бажаємо йому міцного здоров'я, сімейного затишку та всіх людських благ.

З ювілеєм!

Фото без опису