ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 06 ЛИПНЯ 2022 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

  • 176

Шановні мешканці району! Болградська районна військова адміністрація повідомляє, що за минулу добу загальна ситуація в Болградському районі залишається спокійною. Надзвичайних подій, захоплень адмінбудівель, бойових дій – немає. Криміногенний стан в районі контрольований правоохоронними органами.

Населення Болградського району забезпечено основними продуктами харчування, санітарно-гігієнічними засобами. Перебоїв із постачанням продуктів немає. На автозаправних станціях району перебоїв з паливом не спостерігається.

Промислові, сільськогосподарські, комунальні підприємства та об’єкти оптової та роздрібної торгівлі в Болградському районі працюють стабільно.

Сільськогосподарські підприємства району продовжують збирання ранніх зернових та зернобобових культур. Площа ранніх зернових культур, яка підлягає збиранню в 2022 році складає 127 тис. га. Крім того підлягає збору 17,0 тис. га озимого ріпаку.

Станом на 06 липня 2022 року підприємствами району:

- зібрано 100,3 тис. тонн ячменю з площі 45,6 тис. га, що складає 89,9% від плану, зі середньою врожайністю 22,0 ц/га;

- зібрано 65,0 тис. тонн пшениці з площі 34,2 тис. га, що складає 60,0% від плану, зі середньою врожайністю 19 ц/га;

- гороху зібрано 2,4 тис. тонн з площі 1,84 тис. га, що складає 80,0% від плану, зі середньою врожайністю 13,0 ц/га;

- ріпаку зібрано 6,0 тис. тонн з площі 5,95 тис. га, що складає 35,0% від плану, зі середньою врожайністю 10,1 ц/га.

Сільгосппідприємства району забезпечені зернозбиральною технікою на 95%, паливно-мастильними матеріалами на 100% та повністю забезпечені сезонними працівниками.

В районі продовжується робота щодо створення матеріального резерву продовольства для потреб населення району. В кожній територіальній громаді району створені логістичні центри. Відсоток забезпеченості основними продуктами харчування на місяць складає 33 %.

В районі розпочалася робота з підготовки закладів освіти щодо створення безпечного освітнього середовища, належних умов для проведення освітнього процесу в умовах воєнного стану, якісної і своєчасної підготовки до нового навчального року.

Наразі вирішується питання проведення ремонтних робіт в укриттях, дооснащення їх питною водою, медикаментами, засобами індивідуального захисту, а також обстежуються будівлі і споруди, що розташовані максимально близько до шкіл, в яких не має підвальних приміщень та готуються паспорти.

Утворена районна комісія з огляду будівель цивільного захисту, найпростіших укриттів та захисних споруд, які плануються використовувати для укриття здобувачів освіти і працівників. Комісія до 15 липня 2022 року здійснює попередню перевірку закладів освіти Болградського району.

При Болградській районній військовій адміністрації продовжує роботу Координаційний штаб з гуманітарних та соціальних питань. На даний час проводиться наповнення Штабу необхідними продуктами харчування та іншими засобами.

Видача допомоги проводиться громадам району, внутрішньо-переміщеним, інвалідам I, II групи, пенсіонерам 80+ та малозабезпеченим особам. На сьогоднішній день Штаб отримав 1000 продуктових наборів та видано громадянам - 750 наборів. Крім того отримано 31 палет із засобами гігієни.

04 липня Штабом Болградського району було передано до Сергіївського гуманітарного штабу близько 3 тон гуманітарної допомоги, у вигляді мінеральної води, консервів, кондитерських виробів, засобів гігієни, одяги, постільної білизни, ковдр та подушок.

Активно проводиться робота щодо реєстрації внутрішньо-переміщених осіб. На сьогоднішній день в Болградському районі зареєстровано 7858 осіб, в т.ч. осіб працездатного віку - 2808. До центру зайнятості звернулись 61 внутрішньо-переміщена особа, із них працевлаштовані - 5 осіб.

В районі продовжують працювати пункти прийому гуманітарної допомоги, активно проводиться волонтерська діяльність, жителі району збирають допомогу всім, хто її потребує.

БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОН – ЦЕ УКРАЇНА!

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ

РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

ГЕННАДІЙ БАМБУРА

Фото без опису