ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 09.00 27 ТРАВНЯ 2022 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

  • 262

Шановні мешканці району! Болградська районна військова адміністрація повідомляє, що за минулу добу загальна ситуація в Болградському районі залишається спокійною. Надзвичайних подій, захоплень адмінбудівель, бойових дій – немає. Криміногенний стан в районі контрольований правоохоронними органами.

Населення Болградського району частково забезпечено основними продуктами харчування, санітарно-гігієнічними засобами. Серйозних перебоїв із постачанням продуктів немає. На автозаправних станціях району спостерігається нестача палива. Промислові, сільськогосподарські, комунальні підприємства та об’єкти оптової та роздрібної торгівлі в Болградському районі працюють стабільно.

З 30 квітня 2022 року змінено порядок розрахунку суми доплати до мінімального страхового внеску для зарахування до страхового стажу неповного місяця роботи. Для врахування до страхового стажу неповного місяця роботи як повний доплата до суми страхових внесків за раніше відпрацьований неповний місяць визначається виходячи з мінімальної заробітної плати на дату здійснення доплати.

27 травня з 08:00 години ранку до 17:00 години вечора на дорозі Н-33 Одеса – Білгород-Дністровський – Монаші, км 29 ( біля смт. Великодолинське ) буде закрито рух для всіх видів транспорту через залізничний переїзд, у зв’язку з аварійно-ремонтними роботами.

Постановою Кабінету Міністрів України від 20 травня 2022 р. (№615) змінені правила перетину державного кордону для водіїв-волонтерів та водіїв перевізників, які мають ліцензії на міжнародні перевезення. Також Кабінет Міністрів України вніс зміни до Постанови, що регулює питання виїзду за кордон чоловіків призовного віку на час воєнного стану. Відтепер право виїзду строком на 30 днів мають: спортсмени національних збірних команд з олімпійських, неолімпійських видів спорту; особи, які забезпечують підготовку спортсменів; спортивні судді та інших фахівці, що забезпечують організаційне, медичне супроводження, антидопінговий контроль тощо. Підтверджуючим документом для виїзду є рішення Міністерства молоді та спорту України щодо включення до складу учасників спортивного заходу.

Пенсіонери, які після призначення пенсії офіційно працювали, тобто за них сплачено або вони сплатили єдиний соціальний внесок, кожні два роки набувають право на перерахунок пенсії. Такий перерахунок проводиться за зверненням пенсіонера або автоматично з 1 квітня. Право на автоматичний перерахунок визначає страховий стаж, набутий в тому числі по лютий поточного року.

Нова послуга для підприємців на порталі Дія — єДекларація. Це документ, який на час воєнного стану замінить 374 види дозвільних документів, необхідних для роботи підприємців: ліцензії, дозволи, сертифікати, свідоцтва, посвідчення, висновки тощо. Подати єДекларацію можна в Дії за декілька кліків і безоплатно. Вона не потребує розгляду чиновником і ви одразу можете почати працювати.

Жителі Арцизької громади, які з 24 березня вступили до лав ЗСУ та зараз несуть службу у гарячих бойових точках, отримали одноразову матеріальну допомогу у розмірі 20 тис. грн. Відповідну програму підтримки та надання матеріально-грошової допомоги мобілізованим особам призовного віку було прийнято у березні 2022 року на черговій сесії Арцизької міської ради.

Крім того на засіданні вісімнадцятої сесії Теплицької сільської ради було одноголосно підтримано рішення про виділення з місцевого бюджету згідно Програми національного спротиву та територіальної оборони Теплицької сільської ради на 2022-2023 роки 400 тисяч гривень. Також затверджено порядок надання одноразової матеріально-грошової допомоги мешканцям Теплицької сільської територіальної громади мобілізованим під час дії воєнного стану в Україні, які безпосередньо приймали участь у зоні проведення бойових дій. Для цих виплат передбачили кошти у розмірі 400 тисяч гривень по 20 тисяч на кожного.

В районі активно проводиться робота щодо реєстрації внутрішньо-переміщених осіб. На сьогоднішній день в Болградському районі зареєстровано 8482 внутрішньо-переміщених осіб, в тому числі діти - 4495, особи з інвалідністю – 144. Довідки отримали 8103 ВПО.

В районі продовжують працювати пункти прийому гуманітарної допомоги, активно проводиться волонтерська діяльність, жителі району збирають допомогу всім, хто її потребує.

БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОН – ЦЕ УКРАЇНА!

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

ГЕННАДІЙ БАМБУРА

Фото без опису