МІНЦИФРИ РАЗОМ З ПАРТНЕРАМИ ЗАПУСКАЄ КУРС ПРО ОНЛАЙН-АУКЦІОНИ: ЯК КУПИТИ АБО ПРОДАТИ МАЙНО

  • 206

Новий освітній серіал про онлайн-аукціони, розроблений ДП «Прозорро.Продажі» для платформи Дія.Цифрова освіта за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», допоможе швидко, ефективно та із залученням максимальної кількості покупців надавати майно в оренду, продавати або відчужувати його.

«Навіть у воєнний час ми продовжуємо працювати над розвитком цифрової грамотності громадян, адже це важливо для відновлення та побудови цифрової економіки України. Разом з нашими партнерами на платформі Дія.Цифрова освіта сьогодні ми презентуємо освітній серіал про онлайн-аукціони, який буде корисним, як для держслужбовців, органів місцевого самоврядування, так і для представників бізнесу та громад. Пройшовши цей курс, після скасування воєнного стану кожен буде відразу ознайомлений із веденням діяльності і активно залучатися до роботи з відновлення України», — підкреслила заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан.

«Програма «U-LEAD з Європою» послідовно докладає зусиль для посилення спроможності громад, зокрема в частині ефективного управління власними ресурсами. Навчальний курс прозорого здійснення оренди та продажу державного та комунального майна через «Прозорро.Продажі» допоможе суттєвого підвищити ефективність управління майном громад. Саме тому ми раді співпрацювати у створенні даного курсу», — керівник Відділу підтримки багаторівневої системи управління, Програма «U-LEAD з Європою» Сорен Гербст.

Усе державне та комунальне майно можна придбати чи орендувати тільки на онлайн-аукціонах «Прозорро.Продажі». Ринкова ціна, безпечні торги та неможливість втручання в їхній перебіг — те, що викликає довіру до системи й держпідприємства загалом.

«Активна економіка та наповнення бюджетів сьогодні допомагають нам наближати перемогу та починати роботу над відновленням країни. Одним зі способів залучення коштів до бюджетів є онлайн-аукціони, які дозволяють державі та громадам ефективно управляти своїм майном, а покупцям та орендарям — швидко отримати приміщення для бізнесу за вигідними цінами. Переконаний, що цей онлайн-курс допоможе розібратися з усіма особливостями аукціонів та ефективно використовувати цей інструмент», — зазначив директор ДП «Прозорро.Продажі» Олексій Соболев.

Про що ви дізнаєтеся на курсі:

принципи роботи системи аукціонів,

які є види аукціонів,

що таке електронний майданчик та як його вибрати,

як правильно описувати лоти, щоб знаходити клієнтів,

оголошувати аукціон та брати участь,

про особливості аукціонів із приватизації та відчуження,

як проводити електронні земельні торги.

Повний освітній серіал про принципи роботи онлайн-аукціонів містить 48 серій і 10 модулів. Наприкінці курсу кожен отримає сертифікат, що засвідчує успішне проходження базового курсу з цифрової грамотності обсягом 0.1 кредита ЄКТС.

Перші два модулі вже доступні за посиланням: https://bit.ly/3sJ2Iy2

Фото без опису