УВАГА! СПАЛЮВАННЯ СМІТТЯ, СУХОЇ РОСЛИННОСТІ АБО ЇЇ ЗАЛИШКІВ ЗАБОРОНЕНО! ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ РАЙОНУ!

  • 117

Із настанням теплої погоди природні пожежі стають для навколишнього середовища справжнім лихом. Мешканці приватних житлових будинків та дач активно починають наводити лад у домогосподарствах, спалюючи гілки, суху траву та різний непотріб.

Спалення сухої трави або листя на присадибних ділянках може перерости у неконтрольоване горіння.

Днями мешканець м. Болград порушив порядок випалювання сухої рослинності , згідно наказу Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України від 12.08.2021 року № 541 «Про затвердження Порядку випалювання сухої рослинності або її залишків», що призвело до масштабної пожежі прибудинкової території та лісосмуги.

За статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення за самовільне випалювання рослинності або її залишків винну особу притягнуто до адміністративної відповідальності та накладено штраф у розмірі 3060 грн.

Болградська районна військова адміністрація та Болградське районне управління ГУ ДСНС України в Одеській області звертається до керівників організацій та підприємств, фермерів та власників приватних господарств, мешканців Болградського району з проханням припинити спалювати сміття, суху рослинності й інше та використовувати сучасні методи її прибирання!

Фото без опису