«Україна до 2024 року має всі шанси стати “державою в смартфоні”», — Центр східноєвропейських досліджень

  • 145

Україна надзвичайно стрімко розвивається в напрямку цифровізації. Про це в статті «Цифровізація України: Анатомія історії успіху» для Центру східноєвропейських досліджень пише Славомир Матущак. 

На його думку, Мінцифру та Віцепрем’єр-міністра — міністра цифрової трансформації Михайла Федорова можна вважати головними чинниками цього успіху.

«Вони змогли запустити екосистему Дія, що дозволяє розв’язати всі важливі питання з державою онлайн. Автоматизація цих процесів знизить корупційні ризики та покращить надання держпослуг, які в Україні часом дуже важко отримати. До того ж це підвищить конкурентоспроможність економіки країни», — пише Матущак.

Також головними досягненнями Мінцифри, окрім створення Дії, Матущак називає перші у світі офіційні цифрові паспорти, визнані Європою COVID-сертифікати, послугу зміни місця реєстрації онлайн, а також розгалуження швидкісного мобільного та оптичного інтернету.

Автор відзначає, що до 2024 року Україна може фактично стати «державою смартфонів». 

«Це стане можливим завдяки таланту Федорова, який, попри свою молодість та невеликий досвід роботи в уряді, довів, що здатний ефективно координувати весь процес. Важливо, що міністерство довелося створювати практично з нуля, гарантуючи йому повний контроль за підбором персоналу та створюючи структуру установи відповідно до того, що йому справді потрібно», — додає Матущак.

Фото без опису