В Кубеї 22 січня пройшло відкриття Пам'ятної дошки тренеру з вільної боротьби Буюклі Миколі Миколайовичу та турнір юнаків з вільної боротьби на честь шанування великого майстра

  • 708

   22 січня 2022 року в селі Кубей відбулося урочисте відкриття Пам’ятної дошки  Буюклі Миколі Миколайовичу, тренеру з вільної боротьби.

   На знак доброї та вічної пам’яті про Миколу Миколайовича на будівлі школи  відкрили Памятну дошку. Це лише мала частина цієї заслуженої данини, яку зобов’язані віддати цій талановитій людині, нашому земляку. Праця тренера з вільної боротьби не з легких. Це велика робота, відповідальність, майстерність і наполегливість.  Микола Миколайович з тих людей, хто вкладав душу в роботу, цілком належав спорту і завжди був готовий прийти на допомогу! Найкращий тренер, справжній професіонал, грамотний наставник, він виховав не одне покоління спортсменів, майстрів спорту, призерів України.

   На мітингу були присутні:

Заїм Тетяна Пантеліївна – т.в.о. Кубейського сільського  голови;

Кіссе Антон Іванович – Народний депутат Верховної Ради України, президент асоціації болгар України;

Кюссе Іван Іванович – перший заступник голови Боградської РДА;

Рожкова Світлана Миколаївна - заступник Кубейського сільського голови;

Стоянов Микола Ілліч – головний тренер з вільної боротьби Румунії (жінки);

Топал Василь Васильович – неодноразовий чемпіон України з вільної боротьби, майстер спорту, учасник чемпіонату Європи;

Буюклі Петро Миколайович – рідний брат Миколи Миколайовича, заслужений тренер Молдови з вільної боротьби;

Сакали Михайло Петрович- директор школи ім. Олександра Теодорова-Балана  з 1980 по 2013 роки.

   Почесне право відкрити Меморіальну дошку надали рідному брату Миколи Миколайовича – Буюклі Петру Миколайовичу та вихованцю Миколи Миколайовича – Топал Василю Васильовичу.

   За ініціативою учня Буюклі М.М. Топал Василя Васильовича та тренера з вільної боротьби спортклубу «Тріумф» Кубейської громади Корчмар Михайла Пантелійовича, на честь шанування великого майстра,  відбувся турнір юнаків з вільної боротьби.

Фото без опису