РЕАЛІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ТРАНСКОРДОННОГО СПІВРОБІТНИЦТВА ОБГОВОРИЛИ У М. БОЛГРАД

  • 167

З метою залучення представників місцевого самоврядування об’єднаних територіальних громад, їх проектних відділів, організацій та осіб, які зацікавлені в розвитку Одеського регіону 30 листопада 2021 року в м. Болград Агентством транскордонного співробітництва «Єврорегіон Нижній Дунай» проведено семінар на тему «Реалії та перспективи транскордонного співробітництва». У заході взяли участь заступник голови Болградської райдержадміністрації Дмитро Дімитров, голова Болградської районної ради Михайло Садаклієв, заступник Одеської обласної ради Вадим Шкарівський, депутати обласної ради, голови 5-ти об’єднаних територіальних громад в межах колишнього Болградського району та керівники структурних підрозділів райдержадміністрації.

Агентство транскордонного співробітництва «Єврорегіон Нижній Дунай» провело масштабний аналіз потенціалу транскордонного співробітництва, який можна залучити для розвитку Одеської області. В результаті аналізу було сформовано перелік 15 програм ЄС, актуальних для України, в тому числі для Одещини в рамках багаторічної фінансової перспективи ЄС на 2022-2027 роки, загальний бюджет яких становить 221, 772 млр. євро.

Директор Агентства Сергій Капталан повідомив, що пріоритетними напрямками стануть проекти у сферах екології, охорони здоров'я, культури, а також розвитку інфраструктури.

На семінарі було розглянуто питання стосовно розвитку транскордонного співробітництва, як один із рушіїв для виходу з посткоронавірусної кризи; переліку програм ЄС, актуальних для України а рамках багаторічної фінансової перспективи ЄС на 2022-2027 роки та побратимства, як інструмент міжнародного співробітництва.

У завершені семінару було укладено низку угод про партнерство та співпрацю між Агентством транскордонного співробітництва «Єврорегіон Нижній Дунай» та Болградською міською радою, Городненською, Василівською, Кубейською та Криничненською сільськими радами.

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

Фото без опису