В Кубейській громаді відбулася важлива подія

  • 2251

Фото без опису24 травня, в селі Оріхівка пройшла важлива подія - підписання угоди про надання безповоротної фінансової допомоги, для модернізації будівлі школи ім.О.Малінова.

Реалізація проекту стане одним з найрезультативних прикладів міжнародного співробітництва між Республікою Болгарією і Україною.
Потрібно відзначити, що даний проект став успішним з ініціативи заступника голови Болградської районної адміністрації Дмитра Дмітрова, директора школи Пейчевої Наталії, колишнього голови села Анатолія Постол, який вів перемовини з присвоєння школі імені Олександра Малинова, уродженця села, який був відомим політичним діячем і прем'єр - міністром Болгарії.
У церемонії підписання угоди взяли участь радник Генерального консульства Болгарії в Одесі Ангел Ценов, Народний депутат України Тетяна Плачкова, депутат Обласної ради Олена Плачкова, Голова Кубейской громади Петро Кисса.
В рамках заходу, у дворі школи відбувся урочистий концерт, організований Оріхівським будинком культури.
Поважні гості заходу привітали з днем слов'янської писемності всіх присутніх і побажали школі процвітання, а селу розвитку.
В концертній програмі брали участь учні недільної болгарської школи "Аз букі веді", які виступили перед гостями з музичними і танцювальними номерами. 
Тепер, 24 травня стане для жителів Оріхівки історичною датою, тому що підписання міжнародної угоди вплине на подальший інфраструктурний розвиток села.