У Кубейській громаді відзначили день слов'янської писемності

  • 1664

Фото без опису22 травня в селі Оріхівка відбувся урочистий захід, присвячений дню слов'янської писемності. У всіх слов'янських країнах, цей день відзначають 24 травня. Творцями слов'янської писемності є святі рівноапостольні брати Кирило і Мефодій, які були зі знатного роду і проживали в грецькому місті Солуні.
Вони були православними ченцями і слов'янську абетку створили в грецькому монастирі. Новий алфавіт отримав назву «кирилиця». Братами були створені дві абетки - глаголиця і кирилиця. Крім того, брати-греки переклали слов'янською мовою Євангеліє, Апостол і Псалтир. День пам'яті цих святих, як День слов'янської писемності почали святкувати в Болгарії ще в 19 столітті, а потім ця традиція перейшла і в інші слов'янські країни.

У програмі заходу були слова вітання від почесних гостей, серед яких був Дмитро Дімітров - заступник голови Болградської районної адміністрації та Народний депутат України - Антон Кіссе.

Також були виступи танцювальних колективів, вірші, святковий спортивний марафон, в якому брали участь учні школи ім. О.П. Малінова, вчителі та директор школи. Всіх присутніх привітав зі святом, голова Кубейської громади - Петро Кисса.

Свято вийшло дуже яскравим і насиченим. Сподіваємося, що такі заходи будуть проходити часто і радувати всіх жителів громади.