До уваги одержувачів пенсій та грошової допомоги

  • 338

 Фото без описуЗ 1 вересня 2021 року змінюється порядок виплати пенсій! Кабінетом Міністрів України 29.03.2021 прийнято постанову № 277 «Про додаткові заходи щодо організації виплати та доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів в межах України», яке вступило в силу з 01.04.2021.
Згідно з пунктом 2 постанови № 277 Пенсійним фондом України до 01.09.2021 буде проведено конкурс з відбору організацій, які здійснюватимуть виплату і доставку пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів в межах України. За місцем фактичного проживання з 1 вересня 2021 року отримуватимуть пенсії та грошову допомогу:

1) особи з інвалідністю 1 групи;
2) особи, які за висновком лікарсько-консультаційної комісії не здатні до самообслуговування і потребують постійного стороннього догляду;

3) особи, які досягли 80-річного віку;

4) одержувачі державного соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та допомоги на догляд.

Особи вищевказаних категорій отримуватимуть пенсії та грошову допомогу за власним вибором: або через організацію, відібрану за конкурсом, або через обраний самостійно банк з числа уповноважених.
Оплата послуг з доставки пенсій та грошової допомоги одержувачам буде проводитися органами Пенсійного фонду України, органами соціального захисту населення шляхом відшкодування уповноваженому банку вартості таких послуг в розмірі, передбаченому договором. Для інших одержувачів оплата послуг з доставки пенсій та грошової допомоги буде проводитися одержувачами самостійно в розмірі, обумовленому договором між уповноваженим банком і одержувачем.
Інші категорії пенсіонерів, які на сьогоднішній день отримують виплати в АТ «Укрпошта» або з доставкою додому листоношами, до 1 вересня 2021 року мають вибрати один з уповноважених банків для здійснення подальшої виплати пенсії. У разі, якщо в зазначений термін громадяни не зроблять свій вибір, виплата пенсій кожному з таких одержувачів з 01.09.2021 буде здійснюватися через поточний рахунок АТ «Ощадбанк», який буде відкритий за зверненнями органів Пенсійного фонду України, про що одержувача проінформують.
Одержувачі пенсій можуть в будь-який час змінити уповноважений банк за власним бажанням. У місті Болград розміщені такі банки, з якими Пенсійним фондом України укладено договори на здійснення відповідних операцій:

1. ПАТ "ДЕРЖАВНИЙ ОШАДНІЙ БАНК УКРАЇНИ" 2. ПАТ "РАЙФФАЙЗЕН БАНК АВАЛЬ" 3. ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ПРИВАТБАНК" 4. ПАТ АБ "УКРГАЗБАНК" Відділ обслуговування громадян № 6 (сервісний центр) управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Одеській області.