В Кубейській громаді новий рекорд - дванадцять суботників за п'ять днів

  • 1860

Фото без описуУ червні 2020 року, в селі Кубей пройшло сім суботників, які були організовані молодіжним рухом Еко-Кубей спільно з органами місцевої влади та КП "Кайнакі".

В 2021 році, починаючи з 9 квітня пройшло дванадцять суботників по прибиранню сміття за участю жителів сіл, молоді, екологів, пожежників, електриків, працівників шкіл, садочків, бібліотек, сільських рад, будинків культури та комунального підприємства "Кайнакі".
Всього в суботниках по всій громаді взяло участь 120 чоловік.

В першу чергу еко - ініціативу підтримали старости села Виноградне - Іван Васильович Михайлов, села Оріхівка - Ірина Степанівна Волкова і голова Кубейської громади - Петро Васильович Кисса, спільно з інспектором по екології - Дойчевим Валерієм Федоровичем і директором КП "Кайнакі" - Колєвим Григорієм Петровичем.
Потім, жителі сіл стали прибирати яри, мости, територію цвінтаря і розчищати джерела.

У селі Кубей відбулося сім суботників. Були розчищені яри вулиць Кірова, Калініна, 9 травня, Гагаріна, Центральна, Пушкіна, Мирна, район стадіону і парку Молодіжний, район Винзаводу, район Пожежного Депо, територія джерела Паркан і джерела Читак.

В селі Оріхівка, співробітники Будинку Культури висадили квіти на території парку і упорядковували пам'ятники. Також за підтримки селищної ради, була ліквідована багаторічне несанкціоноване сміттезвалище, розчищено територію цвінтаря і русла річки.


В селі Виноградному пройшло масове очищення території села в рамках акції "За чисте довкілля". Були повністю ліквідовані несанкціоновані звалища, прибрано від сміття яри біля річки, цвинтар і територія приватних городів.
Чудово те, що в очищенні сіл від сміття беруть активну участь органи місцевої влади, допомагаючи і забезпечуючи усім необхідним, а також фермери і підприємці.

Запрошуємо усіх приєднатися до екологічного флешмобу, разом робити нашу громаду привабливою.

Сортуйте сміття, садіть дерева і живіть в чистому селі!