Як в Кубейській громаді Тріфон Зарізан святкували

  • 1704

Фото без опису14 лютого, в Одеській області, багато років поспіль  святкується день "Трифона Зарізан". 
Цього року, жителі Кубейської громади разом з Відділом культури, туризму, молоді та спорту, невеликими групами, з музикою і святковим настроєм гостили у Трифонів та виконували традиційну справу - обрізали першу виноградну лозу в цьому році.
Традиція бере свій початок з 1809 року, коли переселилися перші болгари з Балкан і крім, національної кухні і мови, вони принесли з собою все традиції і обряди, які відзначали у себе на батьківщині в Болгарії.
З першого року заселення вони святкували день виноградаря в кожному будинку, саме цей день був відправною точкою обрізки виноградників і початком врожайного року. Царем винограду, є Трифон, який і виконував першу обрізку винограду в селі. 
Далі учасники торжества заїжджали в гості до мешканців, пригощаючи один одного вином, традіційними стравами, і танцюючи під музику місцевих музикантів, запрошували всіх святкувати початок вдалого і родючого сезону в селі.
"Трифон Зарізан" старовинний обряд, якому більше 200 років. Цей день, в кожному селі, зазначається дуже яскраво і колоритно, за всіма правилами традиції.

 

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар