26 січня пройшла колегія за участю голови Одеськї обласної державної адміністрації

  • 755

Фото без опису26 січня, в Одесі,  пройшла колегія за участю голови Одеськї обласної державної адміністрації,  Одеської міської ради, а також керівників структурних підрозділів ОДА та територіальних органів, центральних органів виконавчої влади, посадових осіб органів місцевого самоврядування.
Протягом засідання обговорювались найважливіші питання регіону, такі як виплати заробітних плат, альтернативна енергетика та забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації регіональної політики. 
 В першій доповіді, директор Департаменту економічної політики та стратегічного планування ОДА Дмитро Радулов підняв питання про погашення заборгованості з виплати заробітної плати, стан підвищення її рівня та легалізацію зайнятості населення у районах та територіальних громадах області. Наразі, Кубейська громада, увійшла в список найнижчіх заробітних плат серед інших громад області. 
Причиною низких показників, являється те, що приватні підприємства, які розташовані в селах Оріхівка, Кубей, Виноградне виплачують своїм співробітникам зарплати нижче розміру мінімальної заробітної плати України.
Коментуючи це питання, губернатор Одеської області, Сергій Гриневецький наголосив на таких пріоритетних завданнях:
– необхідність проведення моніторингу погашення заборгованості з виплати заробітної плати з боку підприємств-боржників;
– легалізації зайнятості населення у територіальних громадах, як основа належного та ефективного наповнення місцевих бюджеті.