Відбулася I сесія VIII скликання

  • 332

Фото без описуУ перший день зими, в селі Кубей в школі імені Теодора Балана, відбулася I сесія VIII скликання Кубейской об'єднаної громади, в яку входять село Оріхівка і Виноградне.
Сесія розпочалася урочисто, з національного гімну України.
22 депутата громади, глава ОТГ, склали присягу і офіційно отримали депутскі посвідчення.
На сесії був присутній Садаклієв Михайло Михайлович - Голова Болградської районної ради, який побажав всьому депутатському корпусу успішної та результативної роботи на благо громади.

Так само привітав депутатів і голову громади, настоятель кубейской православної церкви Успіння - отець Віталій, благословивши всіх трудитися на благо народу і керуватися біблійними заповідями у відносинах з людьми.
Після офіційної частини обраним головою ОТГ - Петром Кисса прозвучали основні питання, які необхідно було розглянути депутатскому корпусу.
Була сформована комісія для обрання секретаря Кубейского сільської ради. Шляхом таємного голосування, секретарем обрали Болгарову І.А.
У процесі проведення сесії затвердили зміни і доповнення штатного розкладу установ, які підпорядковуються Кубейскій громаді. На наступних сесіях, буде коригуватися штат, відповідно до бюджету на 2021 рік.
Ще одним ключовим пунктом стало призначення старост старостинських округів.
Старостою села Виноградне, став Михайлов І.В .; старостою села Оріхівка, стала Волкова І.С.

За підсумками сесії фактично почалася реорганізація Виноградненської сільської ради та Оріхівської сільської ради актом приєднання до Кубейскому сільської раді.
Можна сказати, що перша сесія пройшла успішно і досить результавно. На даний момент відбувається підготовка до формування бюджету громади на 2021 рік, з урахуванням рішення найнеобхідніших питань в кожному населеному пункті.